"Zoals je Brugge het Venetië van het Westen mag noemen, kan de omgeving van Herresbach toch zeker als het Toscane van het westen worden gekenmerkt!"

In Herresbach vindt u de rust en ontspanning in het landelijke schoon van de Belgische Eifel, met zijn prachtige vergezichten. Herresbach behoort tot de Duitstalige gemeente Amel in Oost-België. Onze ligging binnen de driehoek van België/Duitsland /Luxemburg biedt veel mogelijkheden voor diverse leuke uitstapjes:

De steden Keulen, Aken, Monschau, Trier en Luxemburg nodigen uit voor een dagje shoppen. Maar ook Malmedy, St. Vith, Büllingen Burg-Reuland zijn een bezoek zeker waard. 

De Ourtalroute passeert op 2 km afstand van de Eifelhoeve alwaar het makkelijk aanhaken is om een stuk van deze prachtige route langs de rivier de Our te volgen: bijv. naar het drielandenpunt van België, Luxemburg en Duitsland in het prachtige plaatsje Ouren. Ook weer een fantastische plek om te wandelen. De totale lengte van deze Ourtalroute is met 111 km overigens beslist de moeite waard om in z'n geheel te rijden!

Onze vakantiehoeve bevindt zich in het midden van het dorpje nabij het kerkje, afgesloten van de hoofdweg en zodoende veilig voor kinderen  Natuurlijk zijn er in de omgeving ontelbare wandel en fiets routes te maken door het gloednieuwe knooppuntennet. Download de app "go ostbelgien" en u kunt beginnen met plannen. Op de hoeve is ook een goede wandelroute-kaart aanwezig. Wandelaars vinden hier op de Hoge Venen veel schitterende wandelroutes.

Voor de bezoeker die wel van fietsen houdt, maar niet al te veel met heuvels heeft, ligt de Ravel strecke, een tot fietspad omgebouwde spoorlijn met een maximaal stijging van 3%, binnen handbereik voor het fietsen van prachtige dagtochtjes. Wij verhuren e bikes, die u kunnen helpen met het heuvelachtige landschap: een echte aanrader!

 

Voor de mountainbikers onder u:  Het 'Stoneman' traject loopt door Herresbach heen langs de Eifelhoeve. De Eifelhoeve, een officiële loginspartner van Stoneman Ardueanna is wellicht een prachtig begin- en eindpunt!

Herresbach beschikt over een Manege, waardoor paardrijden tot de mogelijkheden behoort. 

Liefhebbers van  (auto)sport komen in Spa / Francorchamps volop aan hun trekken.  

In de winter is langlaufen en skiën in de omgeving mogelijk.

Bowling en karting , alsook het vrijetijd-centrum Worriken ronden het af. Kinderen maakt u blij met een bezoek aan het pretpark Phantasialand bij Brühl of het doolhof van PuzzlePlanet in het Wildpark van Hellenthal.